Снимки +18! Сирийци протестират срещу въоръжаването на терористите с БГ боеприпаси

Анализи и коментари

Стотици сирийци се очаква да се съберат днес на протест пред Министерство на отбраната. Чужденците се изправят срещу поголовното въоръжаване на терористите в Сирия с български боеприпаси.

Печат

Според източници на Фрог от края на миналата година до сега над 500 тона оръжие е изпратено на бойците от Ал Кайда, като пратката е минала през Саудитска Арабия. Бившият военен министър Николай Цонев пък съобщи преди няколко дни шокиращата новина, че според международно изследване терористите от „Ислямската държава” са използвали най-много български амуниции. Поредното доказателство, че въоръжаваме бойци от терористични организации е трагичния инцидент на полигона в Анево, където уж при тестване на гранатомет, загина един американски експерт, а двама негови колеги едва оцеляха. На косъм от смъртта бяха и двама българи. 

Малко след това Ройтерс, позовавайки се на източници от американското посолство, съобщи, че оръжието е било готвено за т. нар. Сирийска опозиция, което в превод означава Ал Кайда. Според запознати американската фирма, която се е готвела да закупи пушкалата, е работела за ЦРУ. Нито една институция у нас не отрече и не потвърди този факт. Отделно от това оръжейните сделки с БГ боеприпаси продължават да се държат в тайна, въпреки, че в европейските страни тази информация е достъпна и всеки може да се запознае с нея дори от интернет. 

Много медии, умишлено или не, подминават тази тема с пълно мълчание. На около 2000 км. от нашата граница на ден биват убивани по няколко стотин цивилни граждани. Само при поредното си нападение бойците от Ал Кайда убиха вчера в град Алепо 301 мирни граждани, от които 12 деца. Черната статистика от началото на войната в Сирия е потресаваща. Над 300 хиляди деца са екзекутирани от терористите. Половината от сирийския народ е без подслон, като голяма част от хората, за да останат живи, са избягали от родината си.

Източник: http://frognews.bg/