×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42

Сн. 1

Терористи от „Джейш ал-Ислам” за затворили алауитски жени в клетки в предградията на Дамаск

Сега, когато пропагандата на САЩ и НАТО достига нов връх в Алепо, е важно да си припомним някои болезнени факти. На първо място трябва да разберем, че основните сили, които са окупирали този град и тероризират цивилните, са подкрепяните от САЩ и НАТО Фронт „ан-Нусра”, който се намира в Алепо, и „Ислямска държава”, която контролира отдалечените северни и източни райони на града.

Американският президент Барак Обама разочарова сирийската опозиция и поддръжниците ѝ (като Саудитска Арабия, Турция и някои страни от Персийския залив), когато, в интервю за британската телевизия БиБиСи, заяви, че изпращането на войска за сваляне на сирийския режим би било "грешка".

Понеделник, 18.04.2016, Букурещ, Румъния 

Министърът на външните работи, Лазар Команеску, поиска да се срещне със саудитския посланик в Букурещ, Абдулрахман И. ал-Раси, след като същият бе обвинен в изнасилването и убийството на Йоана Валиску – 25 годишна румънска студентка по медицина, работила в саудитското посолство като секретарка.

Защо след „нежеланието си” руснаците го подкрепиха? Дали резултатите ще са по-различни от предишните?

Мащабите на сътрудничеството станаха ясни от молбите са достъп до обществена информация към Министерството на отбраната повече от година, след като започнаха саудитските военновъздушни удари над Йемен

Една непредвидена последица от войната в Йемен: сега „Ал-Каида” управлява своя минидържава и се къпе в пари от ограбената местна централна банка и от събирането на такси от местното пристанище.

След като американците и съюзниците им пристигнаха в Ирак с огромна армия, пред тях започнаха да се появяват кюлчета злато и купища пари, вместо оръжията за масово унищожение, които бяха дошли да търсят.

Американски служители заявиха пред „Ройтерс”, че администрацията на САЩ обмисля план за значително увеличаване броя на специалните си сили в Сирия.

Днес (04.04.2016 г. – бел. прев.) е първият ден от операцията по депортиране на нелегалните имигранти от Гърция към Турция, в изпълнение на турско-европейското споразумение, което влезе в сила миналия месец.

Сенаторите, прочели т.нар. „28 страници”, пазени под ключ в продължение на повече от десет години, коментираха, че те описват мрежа от хора, които са помогнали на атентаторите от 11 септември 2001 г. в САЩ

Френското и британското правителства помогнаха на „Ислямска държава” да се разрасне, но медиите ги оставят да им се размине