×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42

Започва да се стеснява обхватът на терористичната организация ДАИШ в Ирак и Сирия. Ако загуби всичките си територии в тези страни, накъде ли ще се оттегли?

Отново се задават множество въпроси в условията на терористичните нападения, отнели живота на десетки хора в столицата на Европейския съюз и централата на НАТО. Дали Европа ще се откаже от ценностната си система, вкоренена през последните векове и за която европейските общества са платили с реки от кръв?

Дали „Ислямска държава” обявява война срещу Турция, за да саботира туристическия сезон в страната и защо повечето от жертвите на атентатите на булевард „Истиклял” са израелци?

В неделя (20 март – бел. прев.) беше тринайсетата годишнина от американската инвазия в Ирак. Западни и арабски сили разрушиха страната с благословията и съучастието на отделни личности и партии в Ирак, част от които – на високи постове в предишния режим. Всичко това стана с помощта на окупатора Америка в рамките на един процес на религиозно и политическо разделение, което разкъса двете съставни части на Ирак – територията и населението му.

Дали изборът ѝ да нападне град Бен Гуердан е случаен и защо тунизийското правителство трябва да отхвърли предложението на САЩ за помощ?

Предполага се, че документите са откраднати от граничните власти на „Ислямска държава”

Над десетима британци, членове на „Ислямска държава”, са сред 22 000 наемници на терористичната организация, чиито данни станаха обществено достояние, след като част от подробните „входни интервюта” на групата станаха публично достояние.

Дали Иран ще подаде спасително въже? Дали кюрдско-американското сближаване е причината за тази визита, или просто Турция изоставя саудитския си съюзник, заради иранския газ?

Израелският президент Реувен Ривлин нарече заключенията в проучването „предупредителен сигнал за израелското общество”

Дали иракският модел ще бъде копиран с тайната благословия на двете суперсили? Каква ще бъде позицията на Асад и кой ще бъде най-големият печеливш?